İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Vardırbirhayr, 15 dakika önce yazdı:

Kısaca, Kesinleşmemiş mahkumiyet kararı yoksa üye ve mensup diye ihraç edemezsin(masumiyet karinesini ihlal edersin diyor) ama İrtibat ve iltisak  diye ihraç edebilirsin diyor. Kararın İRTİBAT VE İLTİSAK AÇISINDAN HİÇ BİR FAYDASI YOK. 

Haber portallarında değişik yorumlanmış, İltisak iptal şeklinde haberler var. Ama dediğiniz gibi tam tersi olduğuna dair bilgilerde okudum. 

Mahkeme süreçlerini beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi.Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için.  Herkese sabırlar diliyorum..


701 KHK ile gerekçesiz ihraç

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
bilyusran, 11 dakika önce yazdı:

Haber portallarında değişik yorumlanmış, İltisak iptal şeklinde haberler var. Ama dediğiniz gibi tam tersi olduğuna dair bilgilerde okudum. 

Mahkeme süreçlerini beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi.Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için.  Herkese sabırlar diliyorum..

 

 

Güncelleme • • Vardırbirhayr

VardırBirHayr

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Mega19, 19 saat önce yazdı:

Durum bu şekilde; tecrübeli, bilgili arkadaşlar öngörü ve yorumlarınızı yazarsanız sevinirim, zira son dönemece gelmiş gibi hissediyorum

Mesaj kutunuza detaylıca gönderdim. 


689-KKK-2019 ekim KYOK-komisyon ret- kurum kanaati-  idare mahkemesi süreci başladı

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
defterdarzade, 31.03.2023 - 16:53 yazdı:

Anayasa’nın 125. maddesi uyarınca idari yargının denetim yetkisi, hukuka uygunluk denetimi ile sınırlıdır. Mahkemeler bunu aşıp idarenin yerine geçerek işlem tesis edemezler.

Bambaşka bir gerekçe bulup red kararı vermek, yeyi bir işle tesis etmek demektir. Çünkü işlemin sbep unsuru değişmiştir. Artık aynı işlem değildir. Komisyonun kararı ile Mahkeme kararının parallelik göstermesi (yani ikisinin de red olması) bu durumu değiştirmez. İşte bu nedenle, Mahkeme, komisyon kararında yer almayan bir gerekçeyi  red kararına gerekçe yapamaz.

Ancak Komisyon kararında yer alan gerekçe soyutsa, kurumun ilettiği dosyada bu soyut gerekçenin somut dayanakları bulunuyorsa, Mahkeme elbette kararına bunu dayanak yapabilir. Zaten yapması da gerekir. Özellikle kurum kanaati şeklinde yazılan gerekçe için bu sık yaşanan olağan bir durum. 

Ancak komisyon kararında yer almayan bir gerekçenin, Mahkemenin re'sen incelemesiyle red kararına dayanak yapılması halinde karar bu gerekçe yönüyle hukuka aykırı olur.

Örneğin; komisyon kararında red gerekçesi olarak kurum kanaati olsun. Mahkeme re'sen yaptığı araştırmada, bu kişinin ayrıca kimse yok mu derneğine para gönderdiğini ve çocuğunu bu yapıya ait okullara gönderdiğini tespit etmiş olsun. 

Mahkeme kararını verirken, kurum kanaati için idareden bilgi belge talep edip bunun somutlaştırılmasını isteyebilir ve istemelidir. Şayet kurum bu kanaate sebep olan somut ve kabul edilebilir gerekçeleri ortaya koyamaz ise, Mahkeme kendi re'sen araştırmasıyla tespit ettiği derneğe para gönderilmesini ve okul kaydını gerekçe göstererek red kararı veremez. İptal kararı vermek zorundadır.

Komisyon kararında olmayan yeni gerekçeler bulmak için başka kurumlarla yapılan yazışmalar re'sen araştırma değildir.

Re'sen araştırma şudur. Davacı açmış olduğu davada sadece işlemin hukuka aykırılığını ileri sürerek iptali ister. Mahkeme de, dilekçe ekinde işlemin hukuka aykırılığını ispat edecek bir bilgi ve belge sunulup sunulmadığına bakmaksızın, işlemin hukuka uygunluğuna yönelik delilleri kendisi, işlemi tesis eden idareden temin eder. Bu durum hukuk mahkemelerinde yoktur. Çünkü delili sen ortaya koymak zorundasın. Mahkeme araştırmak zorunda değil. İdari yargıda re'sen araştırma ilkesi gerçerli olduğu için, TESİS EDİLEN İŞLEME AİT DELİLLERİ mahkeme re'sen dosyaya dahil eder. Çok nadir durumlarda, başka kurumlardan da bazen bilgi ve belge talebi gerekebilir. Ancak bu talep, kesinlikle işlemin sebep unsuruna yeni gerekçeler eklemek için değil, sebep unsurunun hukuka uygun olup olmadığını ortaya koymak için yapılır. 

Umarım yeterince anlaşılır olmuştur.

Son olarak bir tavsiyede bulunayım. İade olanlar, toplu ödemede sadece maaş ödemesi yapıldıysa, yasal faiz istemeyin. Yasal faizle yetinmeyin. Enflasyon değer kaybı oranında faiz işletilmesini talep edin. Yüksek enflasyon nedeniyle aralarında oldukça fazla fark var. İdare ödeme yapmazsa da, yargılamanın herhangi bir aşamasında lehe karar çıkar illaki. İlk derece mahkemeleri bu yönde kararlar almaya başladı. Olmadı en kötü ihtimal AYM'den çıkacaktır. 

Hakim re'sen araştırma yetkisi kapsamında iptal işleminin sebebinden başka bir sebep bulup bunu red gerekçesine dayanak yapabilir.  Tabi bulduğu yeni sebebi davacıya tebliğ edip beyanını aldıktan sonra, buna hukukta "sebep ikamesi" deniliyor, internette bununla ilgili makaleler var. Ben eklemeyi beceremedim.. 


679 KHK - Ret - Adalet - Beraat - Kriter Yok - Kurum Kanaati - Ankara 19 İdari

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Arkadaşlar merhaba ihraç sonrası herhangi bir yerde çalışmadıysak doğum borçlanması 4c'den yapabiliyor muyuz


E.k

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
derebom, 10 saat önce yazdı:

Niye bu tarz yanıltıcı haber yapıyorlar gercekten anlayamıyorum.


Dear Commission, your decision broke my heart, I think we should break up...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Selamlar herkese.

Bölge Adliye'de beraat kararımızın onanmasını beklerken yeni bir hukuk katli ile karşılaştık. Mahkemeye delil olarak gelen bir konu için savcılık ifademi almıştı, zaten mahkeme sürecinde olduğumuzu söylemiştik. İddianame hazırlamış, başka bir mahkeme de kabul etmiş. Aynı suçtan tekrar yargılama olacak. İlaveten birkaç sevk maddesi daha eklemiş, tabi bu yeniden dava açmak için yeterli mi bilmiyorum. Ama mahkemeye gelen delil içeriğinden temelde farkı ve fazlası yok. 

Bu acı durumu dile getirdikten sonra şunu sorayım. Tekrar önceki davadaki avukatıma söyleyeceğim konuyu ama önce ortalama ceza davası için avukatlık ücreti ne kadar, asgarisini biliyorum da piyasa ne kadar Ankara'da, fikir sahibi olmak istedim. Bilgisi olan var mı?


OHAL sonrası kurum kararıyla ihraç - Ankesör beraat (istinaf süreci devam) - İdari macera Danıştay'da.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Demirci, 10 saat önce yazdı:

Niye bu tarz yanıltıcı haber yapıyorlar gercekten anlayamıyorum.

KHK mağdurlarına da hiçbir faydası yok. Aksine "bak ne güzel sorunları çözülüyor demek ki" gibi bir algıya sebep oluyor yıllardır.

  • Beğeni 2
  • Onaylama 4

TÜBİTAK'tan ihraç. KHK bursuyla PHD. Kesinleşmiş beraat

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Demirci, 03.04.2023 - 08:15 yazdı:

Niye bu tarz yanıltıcı haber yapıyorlar gercekten anlayamıyorum.

Haber siteleri uzun zamandır konuyla alakasız ilgi çekici başlıklar atarak ziyaretçi çekmeye ve bu sayede reklam gelirini artırmaya yönelik işlemler yapıyorlar.

Posta gazetesinin ve a grubunun haber sitelerinde görmüşsünüzdür. Her hafta emekliye çalışana binlerce lira zam geliyor.

Bu konuda iletişim başkanlığının veya yetkili düzenleyici kurum hangisi ise  bir kural ve yaptırım boşluğu olduğu için başlığı bizi ilgilendiren bir habere tıkladığımızda genelde hüsrana uğruyoruz.

Bu tarz yanıltıcı haber yapılmasının temel nedeni; tıklama sağlayarak site gelirlerinin artırılmasını sağlamak....

  • Beğeni 3
  • Onaylama 6

• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
    • @Karagöz "Dehumanize" kavramı anlamlı...Ruhumda bıraktığı hasar, Nietzsche'nin tanrı'nın öldüğünü ifade ettiği deli adamın hikayesindeki deli karakterinin "sonsuz bir hiç gibi başıboş dolaşıyorum" sözünün vücut bulmuş haliyim😔Başardılar!!! 
×
×
  • Yeni Oluştur...