İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

19-12-2020 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 13 puan
    İyi akşamlar arkadaşlar.Biraz önce eşimin iade yazısını gördük.MEB 24 aylık sendika
  2. 11 puan
    İyi akşamlar arkadaşlar, Hafta başında ohal komisyonunu aradım. Telefona çıkan kişinin söylediklerine ne kadar itibar etmeliyiz, neyi ne kadar bilip de konuşuyor bilmiyorum. Araştırmacı gazeteci gibi soru yağmuruna tuttum adamı, sabırla hepsini cevapladı ? Komisyonun elinde 14 bine yakın dosya kaldığını fakat komisyonun çalışma süresinin de dolmak üzere olduğunu bu durumda nasıl bir yol izleyeceklerini sordum. "Cumhurbaşkanından talimat bekliyoruz, çünkü elimizde çok fazla dosya var ve 1-2 hafta içinde bitmesi mümkün değil" dedi. Talimat da 1 sene daha uzatın ya da artık komisyonu kapatın talimatıymış. "Büyük ihtimal 1 sene daha uzatma yönünde karar verilecek" dedi. Peki, cumhurbaşkanından beklediğiniz çalışma süresini uzatma talimatı gelmezse komisyonun B planı nedir diye sorduğumda "Hiç belli olmaz, her an kapatın bile diyebilir" dedi. (Herkes bu adamın dengesizliğinin farkında demek ki... ) "Eğer süre bitti artık uzatmayın derse bütün dosyalar idare mahkemesine aktarılacak, bu Aralık sonuna kadar ne yapılacağına karar verilir zaten, biz de açıklama yayınlarız" dedi. Benzer dosyalara toplu karar verme ihtimalini sorduğumda o durumun mümkün olmadığını söyledi. Aslında forumda hep konuştuğumuz mevzular. Burada mantıklı yorum yapan arkadaşlarla bu görevlinin söyledikleri birebir tutuyor. Bildiğiniz ihtimallerdi, size farklı bir haber getiremedim ama yine de telefon görüşmesini kendime saklamak istemedim.
  3. 9 puan
    Merhaba 692 KHK İhraç edildim .TSK Personeliydim, Ret gördüm bugün.Adli işlem görmedim ifadeye bile çağrılmadım. Tek kriterim banka ev kredisi.
  4. 9 puan
    Oldum hocam sorduğunuz için teşekkür ederim dua eden etmeyen tüm kaderdaşlarımdan Allah razı olsun haftaya dikişlerim alınacak umarım sorunsuz geçmiştir sonucu sanırım dikişler alınınca göreceğim tam olarak ?
  5. 7 puan
    Şubat ayında KYOK almıştı.Sendikalardan ret haberleri gelince hiç umudumuz kalmamıştı.Ama çok şükür Kabul yazısını gördük
  6. 7 puan
    Devam ediyor yazması RED yazmasından çok daha iyidir. Birinde %12 bile olsa bir umut var, diğerinde hiç umut yok. Sabredin gençler ?
  7. 6 puan
    Merhaba arkadaşlar Bence komisyonun görev süresi en fazla altı ay daha uzatılır. Hakkımızda hayırlısı olsun.Olumsuz gelebilecek sonuçları kaldırabilme gücü versin Allah.
  8. 6 puan
    Arkadaşlar benim de kabul kararım tebliğ edildi 10 Kasim da karar verilmiş ben 26 kasimda görmüştüm ve karar no 12.86- larda Rabbim karar bekleyen herkese hayırlı sonuçlar nasip etsin.
  9. 5 puan
    Toplum içinde bizleri vebalı gibi gösterip, itibarsızlaştırdılar. Yuvalarımız dağıldı, aldığımız eğitimle özel sektörde bile çalışamaz olduk. Üstelik buna gerekçe de olmayınca bekledikçe bekler olduk. Hakkımı helal etmediğim gibi iki cihanda ellerim yakalarında olacak.
  10. 5 puan
    ? Komisyon bize radyoaktif madde muamelesi yapıyor olabilir. Yarı ömrümüz ne kadar acaba?
  11. 5 puan
    Bende sizin gibi bi karar versin de yoluma bakayım diyordum ve 9 gün oldu red verileli. Ne yapacağım bilmiyorum. Aslında devam yazması da güzelmiş
  12. 4 puan
    Zenon'un aşil ve kaplumbağa paradoksu gibi hiç bitmeyecekmiş gibi göründüğünü kalan herkes hissediyor ama yine de sonuç itibariyle bitirmek zorundalar
  13. 4 puan
    Sabah haberlerde gördüğümde ben de aynı şeyi düşündüm, sonra hastane ismini görünce, orası KHK'lı çalıştırmaz orası değildir diye tahmin ettim. Ancak haber çok acı bir haber. Hareket bile edemeyen hastalar orada öyle yanmışlar ?
  14. 4 puan
    Bakın bu karar çok önemli yargılamanın uzun sürmesi nedeniyle adil yargılama hakkının ihlali diyor benim merak ettiğim şey biz komisyonda 4 senedir bekliyoruz 3 sene komisyon 1 sene de idare mahkemeleri (komisyon açılmadan önceki dönemden bahsediyorum) ve hala komisyondayız simdi ben bireysel olarak AYM ye gitsem adil yargılanma hakkım ihlal ediliyor ve makul sürede yargılanma hakkının ihlalinden senelerim gidiyor diye sonuç alabilir miyim merak ediyorum veya tam tersi olur da ters teper komisyondan da red yer miyim bunu da merak ediyorum aramızda fikir tahmin yürütebilecek var mı
  15. 4 puan
  16. 3 puan
    O konuda bir şey söylenmedi ama bir oranı tutturma gibi bir çabaları yok
  17. 3 puan
    Matematiksel açıdan bakarsanız, her yıl önceki yıla göre yavaşladıklarına göre, sonsuza dek gidilecekmiş gibi gözüküyor ? Ama fiziksel açıdan bakarsanız, bir süre sonra ihmal edilecek kadar az sayı kalır. Yine de enseyi karartmayınız, bu sene bitmemesinin bir çok sebebi var, ancak "ceteris paribus" seneye biter diye düşünüyorum. Öyle gözüküyor hocam. Hayırlı olsun inşallah.
  18. 3 puan
    Hayırlı günler olsun Antep'te özel hastanede yangın çıkmış..sevgili Ophelia sizi Antep'te çalışıyor diye hatırlıyorum.. Yanlış hatırlıyor isen kusura bakma umarım herkes iyidir. Ölenler varmış diyanet işleri başkanı geçmiş olsun demiş oradan gördüm..sizde değildir umarım ki kimsede olmasa keşke..
  19. 3 puan
    @rüzgarzamanben komisyondan ret aldım muhtemelen idareden de red alcam.. benim ki hiç dönmeyeceğimize inanmamak
  20. 2 puan
    Arkadaşlar ben okşijen tüpü değiştirirdim. Burda bağlantı yapılan yerde kaçak olmamasına çok özen gösterirdim. Yani bağlantıda kaçak olursa patlar. Bu yangın ile ilgili bilir kişi karar verir kazanın sebebini. Geçmiş olsun.
  21. 2 puan
    Klasik sorulari soralım o zaman hocam en son ne zaman bakmistiniz kurumunuz aranmis miydi vs vs vs
  22. 2 puan
    ... az önce kontrol ettim, durumumuz incelenmeye devam. Hiçbir kriter olmadan 672'ler olarak MEB bu şekilde devam ederse son güne kadar bizi bekletecek.
  23. 2 puan
    Geçen yıl Aralık in 25 gibi komisyonun bir yıl uzatan genelge yayımlanmıştı. Bu hafta muhtemelen 1 yıl uzatma yazısı çıkar. Kanunda gereği 3 ay 6 ay olmuyor. Komisyon kendisi erken bitirirse ne ala. Onu da siyasi konjonktür belirler.
  24. 2 puan
    hafta sonları sıkıcıydı bizler için yasaklardan dolayı daha sıkıcı olmaya başladı.
  25. 2 puan
    evet. hayirli olsun AYM bu karari ,AIHM Piskin kararindan daha iyi bir karar oldugu asikar . inceleyin arkadaslar https://kararlarbilgibankasi.anayasa.gov.tr/BB/2019/38034
  26. 2 puan
    Bana da sadece sendikadan ret geldi 29 ay ama ben kurum görüşünden şüpheleniyorum pazartesi sabah gordüm kararı 4 sayfa öncesinde genış olarak anlattım ama gözden kaçtı galiba Muhtemelen bu arkadaşa da öyle olmuştur ben de çok ümitliydim ancak red gelince tek sebep olarak kurum görüşü olabileceğni düşundüm karar elime ulaşiınca paylaşacağım
  27. 2 puan
    Arkadaşlar bugün iyi haberi aldım , yaklaşık 1 hafta 10 gündür bakmıyordum komisyon sayfasına , bugün eve yazı gelmiş, 03.12 tarihli ve sisteme girince de kabul yazısını gördüm. Eşim , babam , kardeşlerim sevindiler . Dertli dertli bekleyenleri düşününce sevinmeye utanıyorsunuz. Rabbim bütün masumlara , mağdurlara , zulüm görenlere yardım etsin , herkesi feraha kavuştursun. Karar sayısını eve gidince yazarım , geçen sene aralık ayında ilk duruşmada beraat almıştım ve kesinleşmişti. "Kurumda tanımadığım birilerinden bunu niye atmadılar ki " diye konuştuklarını duyarak ihbar eden çaycıdan dolayı işten atılmışım ve 2019 da dava açılınca bundan haberimiz oldu. Adam mahkemeye geldi ve yine bunları övünerek ( duyar duymaz hemen aradım , böyle vatanseverim ,büyüklerimi şöyle severim havasında ) yine tekrar anlattı ve bu mahkemede beraat aldım. 2008 yılında açılmış ve TMSF devrinden sonra açık kalan banka hesabı vardı. Allah red almış veya bekeyen herkese gerek komisyondan gerekse de İdare Mah. lerinden kabul kararı almayı nasip etsin.
  28. 1 puan
    Merhaba Emniyet Genel Müdürlüğü komisyon iadeleri, İçişleri Bakanlığı Araştırma Merkezi atamaları ve son gelişmeleri bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Kabul yazısından itibaren ikamet ettiğiniz il/ilçeye bağlı olarak 10-25 gün içerisinde egm birimlerince iade tebliğiniz yapılacak. İade kararınız ve tebellüğ belgesi Personel Daire - Sivil atama birimine ulaşıyor. Daha sonra kadro yada araştırma merkezine atanma için hakkınızda bir araştırma yapılıyor, bilgi notu hazırlanıyor ve atamanız gerçekleşiyor. Personel Daire - Sivil Atama İletişim 0312 462 17 38 0312 462 17 39 İadeniz hayırlı olsun.
  29. 1 puan
    KYOK aldıktan 1 hafta sonra kurum aranmıştı.Kurum görüşü olumluydu.Komisyon sayfasına 1 hafta önce bakmıştık
  30. 1 puan
    @direnm@li Henüz süreç tamamlandığı için (haklı ile haksız sisli ortamda ayrışmadığından) şu anda suç duyurusunda bulunulunca ilgili kamu görevlileri hakkında takipsizlik kararı veriliyor (bunun nedenleri arasında kamu görevlilerinin yargılanma usulüne ilişkin mevzuat gereği taşrada Valilikler, Merkezde Bakanlık Makamı vb. bu tür savcılık soruşturmalarına izin vermemesi de yatıyor) Yine adli personelde bu konulara bir şekilde bulaşarak taraf olmak istemiyor. Bu nedenle kabul kararı alıp görevine dönenler için kişilere yönelik bireysel tazminat davası açmayı öneririm. Tazminat davasında Devlet taraf olmadığı için görevli hakimlerin husumetli davranışta bulunan kamu görevlileri hakkında daha rahat karar alacağını düşünmekteyim.
  31. 1 puan
    anlaşıldı kalan 14 bin arkadaşlar biz sürünmeye devam.
  32. 1 puan
    Felsefe dersinde şöyle bir şey vardı: Yere vurulan bir top her seferinde öncekinin yarısı kadar zıplıyor. Böylece aslında sonsuza kadar bir öncekinin yarısı kadar ziplaması lazım. Komisyon uzatacak deyince bu aklıma geldi. İşsizlik kötü şey ?
  33. 1 puan
    Adınıza üzüldüm hocam geçmiş olsun öncelikle moralinizi bozmak istemem ama bu siyasetle komisyondan red alan birinin dönmesi mümkün görünmüyor idare döndürüyor bölge bozuyor bunun gibi saçma sapan hukukla alakası olmayan birsürü karar bu yüzden bence artık bi yol çizin biliyorum bana söylemesi kolay size yaşaması zor ama ülkenin içinde bulunduğu mevcut durum ne yazıkki bu bu siyasetle bu kadar oluyor umarım düzelir birgün bu durumlar 4 senem gitti hala da gidiyor emeği geçen herkesin Allah bin belasını versin...
  34. 1 puan
    Komisyon çalışma falan yapmıyor sadece inceleme yapıyor beraat ve takipsizlik alanların genelde tek kriterden iade alması gerektiği yönünde görüş birliği var bylock ve kasıtlı para yatırma dışında
  35. 1 puan
    Komisyonundaaaa şimdi söyleyecem artık huzurum kalmadı gerçekten burdan bir ümit bekliyorum diye hiçbir iş de yapasım gelmiyor ben bekledikçe komisyonda bekliyor yeter artık ya evde otururken ailemin gözüne batıyormusum gibi hissediyorum artık cidden kafayı yemek üzereyim @Aysegul Oz hocam keşke komisyona şu soruyu sorsaydınız bugüne kadar ayda 5000 dosya inceleyen komisyon nasıl ayda 500 dosyaya düştü diye sorsaydınız ne cevap vereceklerdi çok merak ediyorum
  36. 1 puan
    Bir sonraki haftada komisyon acikalama yapar pandemi şartları altında çok iyi çalıştık. Kalan 14000 dosyayı komisyonumuz bu yıl içinde bitirmeye hedefliyor diye.
  37. 1 puan
    Bir yılı alan komısyon 1 yıldan daha kısa sürede bitirir mi mantıken? 6 ay uzarsa iyi 1 yıl uzarsa tepe tepe kullanırlar.
  38. 1 puan
    Komisyon bir yıl daha uzatacak sağlam ve net bilgi yakında duyarsınız ama bir yıldan önce bitecek dosyalar Allahın izniyle...
  39. 1 puan
  40. 1 puan
    Merhaba arkadaşlar, 3,5 ay önce pasaport tahdidi için başvurmuştum. Bugün e devletten protokol sorgulama kısmında baktığımda pasaport bilgilerimin çıktığını gördüm (Eskiden il ilçe nüfus müd gidiniz yazıyordu) ama pasaport bilgileri kısmında herhangi bir şey yazmıyor. Tarafıma tebliğ edilen bir şey yok bu arada. Bu tahdidin kalktığı anlamına mı geliyor??
  41. 1 puan
    Komisyon dosyalarını direk olarak mahkemeye taşımaları söz konusu olacağı düşüncesinde değilim. Görev süresi uzatılır ama biraz muhalefetin tepkisine bağlı olarak 6 ay ile sınıflandırılır düşüncesi hakim ama en kötü bir sene var komisyonun görev süresinin bitmesine @Aysegul Oz hocam sizde o kadar karamsar olmayın
  42. 1 puan
    Dediğiniz gibi olmasını çok isterim ama ben en iyi ihtimal bir yıl diyorum. İki yıl daha uzamasından korkuyorum.
  43. 1 puan
    Sayin aybuke verdiğiniz bilgilerden dolayı tesekkur ediyorum
  44. 1 puan
    Uzatacaklar 1 sene kaçarı yok. Hepsini birden toplu şekilde idare mahkemesine aktarmaları imkan dahilinde değil. 5-6 ay süre verilebilir, ama idareye bırakma durumu zor. Ellerinde kabule yatkın dosyaları elden çıkardıktan sonra o iş ancak olur.
  45. 1 puan
    Rica ederim hocam. Telefonu açan görevli öyle bir şey demedi, direkt idare mahkemesine devir olabilirmiş. Adam da bizim forumu okuyup mu bize yorum yapıyor anlamadım ? Ama şimdi benim de aklım karıştı, komisyonun bir karar verip o şekilde dosyaları idare mahkemesine aktarması gerekmiyor mu?
  46. 1 puan
    @AYBÜKE hicam tesekkurler? fakat anlamadigim mevzu uzatmayin derlerse topu redmi verip idareye topu atmak.?
  47. 1 puan
    Ben de kurumdaki elektrikçi vd. gibi tanıkların gereksiz ve son derece saçma ifadeleri yüzünden ihraç oldum. Boş ve gereksiz gevezelik eden bu insanlar yüzünden uğraştığımız şeylere bakın. Ama ben inanıyorum ki sabredebildiğimiz ölçüde ahirete yatırım olarak bizlere geri dönecek bu sıkıntılı süreç. Ben de sadece buna odaklanmaya çalışıyorum. Hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim. Hak yerini buldukça rahat bir nefes alıyoruz. Peki siz CMK'nın 223/2 ??? hangi maddeye göre BERAAT aldınız acaba ?
  48. 1 puan
    Faceden alıntıdır "679 KHK-ADALET BAKANLIĞI-ALBATROS 4-KYOK(2018 ARALIK)-KABUL Kararı bugün görmüş sanırım bugün çıkan tek karar ve yine adalet bakanlığı!
  49. 1 puan
    Hayırlı, uğurlu olsun hocam. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. O çaycı ile kurumdaki karşılaşmanızı merak ediyorum. Bahse girerim hortlak görmüş gibi olacaktır. Bize de aktarır mısınız? Sağlıcakla kalın.
  50. 1 puan
    merhabalar pasaport tahdidin kalkmasi icin müracat etmiştik. reddedilmiş. cevapta itiraz dilekcesini gonderirseniz valilik araciligiyla bakanliga yollancaktir diyor. sabahtan beri ağlıyorum. ne yapacağız şimdi bilen var mi.


×
×
  • Yeni Oluştur...