İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

27-12-2020 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 16 puan
    Arkadaşlar bu referans olayı her zaman konuşuluyor. Ben 26 Kasım da sistemde gördüm kabul kararımı Aralık ayının ikinci haftası tebligat aldım. Başka gelişme olmadı. Referansım yok nasıl ispat edeyim bilmiyorum. Inandiginiz hangi değer var ise yeminde ederim. Kurum EGM diğer kurumlar hakkında yorum yapamam.
  2. 7 puan
    Değerli @scn ben üzerime alınmadım sadece bir ay oncesine kadar bende sizler gibi karar bekliyordum. Hep referans konuşulursa bekleyen her arkadaş daha çok stres olacak. Ben her dönenin referansı olmadığını yazayım ki arkadaşların daha fazla morali bozulmasın. Niksiz arkadaşta aynı konuyu yazmış.
  3. 6 puan
    Eşim geçen yıl ekim ayında göreve döndü. Hiçbir referansımız yok. Herhangi bir siyasi partinin kapısına da gitmedik. Gerek duymadık. Bense hala karar bekliyorum. Samimi olmak gerekirse referansla dönmem mümkün olsaydı ve o imkanım var olsaydı kullanırdım. Bu başkalarının hakkına girme değil kendi hakkını almaktır. Bazen esas usulden öndedir. Saygılar..
  4. 5 puan
    Bu ?? kulaklar az önce aşı yaptirmayanlarin vatan haini ilan edileceğini hatta kendilerine kız bile verilmeyeceğini duydu. bindik bi alamete gedeyoz kıyamete ??
  5. 5 puan
    Ohalden sonra kurumlara ihraç yetkisi veren gizli ohal kanunları maddelerinin geçerliliği temmuz 2021 de doluyor.Bizim dosyalarin incelenmesi nin bitimide gizli ohal kanunlarının yürürlükten kalkmasıyla sona erecektir.diye düşünüyorum.
  6. 5 puan
    Şu bir gerçek ki sona bırakılan tüm dosyalar hakkında karar vermesi zor olan dosyalar yani çoğu kritersiz ya da tek kriterli dosyalar bunu herkes biliyor zaten
  7. 4 puan
    @Hep11 hocam kabul kararınız hayırlı olsun.referans olaylarına gelince arkadaşlar bütün kabul alanların referansları oldugunu iddia etmiyorlar bence.ama referans olayının da var olduğunu söylüyorlar.uzerinize almanıza ya da kimseye bir şey aciklamaniza gerek yok.kabul kararınızı tadını çıkarın . Mesela bundan sonraki dosyaların zor olduğu için bekletildiğini de söylüyorlar ama bu zamana kadar o kadar boş dosyalar red aldı ki. Bence bunun bir mantığı yok.bir sistematiği yok.kime neye göre red alıyor insanlar? İş en başından mantıksız saçma sapan bir durum zaten .
  8. 4 puan
    medyascopta KHK lar tartışılıyor şu an. İsteyen soru sorup görüşlerini beyan edebiliyor. Beğenirseniz iyi olur arkadaslar
  9. 4 puan
    bu şekilde ret alan TSK mensupları varken halen düzenleme bekleyenleri gördükçe daha çok ama çok uzun yol var diyorum. Ret alan arkadaşlar hiç üzülmesin. En azından belirsizlikten kurtuldular. Dayısı olan ya da gerçekten cemaat bağlantısı olanlar görevde (TSK olarak iade olanların çoğu fetö borsası ile oldu. Bizzat şahit olduklarım var. hatta hiç ihraç dahi olmayanlar var). Arada birkaç garibe iade çıktıysa de ne mutlu. İnşallah biz masumlar da bu çukurdan bir an önce çıkarız.
  10. 3 puan
    İki sene önce kabul sayısı 3700 idi Yani bir yılda göreve dönen 4 bini geçmemişti Geçen sene 9600 e geldi rakam 2019 yılında 5900 kişi kabul aldı 2020 yılında ise ilk 3 ayda 6800 dosya geçtiler ve 1600 kabul Sonraki 9 ayda tahmini 7200 dosya bitirseler ve 1800 iade deseler toplam bu yıl içerisinde kabul 3400 gibi birşey çıkıyor bu dönem itibariyle bu hafta açıklama yapmaz iseler bir hafta daha çalışırlarsa bu kabul sayısına olumlu yansır diye düşünüyorum Geçen sene Ocak ayında hızlı bir giriş yaptılar bu senede benzer bir durum olabilir özetlersek ilk yıl 3700 kabul veren ikinci yıl 5900 üçüncü yıl 3400 son sene de 3900 iade etse toplam rakam 16.900 oluyor. 125.678 kişi ihraç edildi 122 bin küsur kişi başvurdu kabaca 122 binde 17 bin iade olursa kabul oranı % 14 oluyor ben sayının 18 binlere çıkabileceği kanaatindeyim kalan 14 binde 5 bin kabul gelebilir tabi ilk 3 ay bir çok şeyi anlamak için öncü göstergeler verebilir.
  11. 3 puan
    Bizzat tanıdığım çok gariban oldu referanssız dönen. Referans da bu memleketin bir gerçeği, illa ki vardır. Ama hepsi öyledir diyemem. Hatta çok azınlıktadır diyebilirim.
  12. 3 puan
    Slm arkadaslar bır tanıdık bu işlerin referans bulmadan çok zor oldugunu söylemiş öyle duyumlar almış. Elbette siyasi referansı olanlar vardır dönmüştür hiç mi referansı olan dönmedi acaba. Dönenler varsa bır aydınletsa bizleri rica ediyorum. Tek krıter bankadan hala bekliyorum kurum görüşüm alınalı 1 yıl olacak ocak ayında olumlu olarak gitti. Allah dan başka referansım da yok. Nolcak sonumuz aceba.
  13. 2 puan
    Merhabalar, İki konuyu yazmak ihtiyacı duydum. 1) Komisyondan kabul alanlar: a) Referansları olabilir, bu referanssız kabul kararı alanların olmayacağı anlamına gelmez b) Referanssız kabul alanlar olabilir, bu referansla dönenlerin olmadığı anlamına gelmez. 2) Komisyonda son kalan 14-17 bin dosyanın: a) Kolay red verilemeyen dosyaların olduğu anlamına gelebilir, bu aralarında RED verilmeyecek dosyalar olduğu anlamına gelmez b) Bu dosyaların zor reddolunacak dosyalar olması (kabul edersek), daha önce karara bağlanan dosyaların REDDİ hak ettiği anlamına gelmez. c) İmzacı akademisyenler dışındaki hiç bir dosyanın zor RED olacak olduğunu sanmıyorum. Görüşlerim bu şekilde.
  14. 2 puan
    Allahım ben de biran önce iade olup, referans olmadan da iade olunuyormuş diye yazmak istiyorum...
  15. 2 puan
    Herkesin söylediğini doğru kabul edersek, ülkedeki kişilerin tamamının "vatan haini" olduğu sonucu ortaya çıkıyor.. Herkes öyle ya da böyle bir başkası tarafından vatan haini ilan edilmiş durumda.. Siz "kelimenin anlamı ne kadar da boşaltılmış" diyin.. Ben de "Ne kadar da birbirimizden nefret eder hale gelmişiz" diyeyim..
  16. 2 puan
    Tesekkur ederim arkadaslar düşünceleriniz için. Bende referanssız donenlerın olduguna inanıyorum elbette referansla dönen de vardır insallah en kısa zamanda herkes mesleğine döner. Bu sıkıntılar bıter.
  17. 2 puan
    Hocam zaten 1632 kalmis ben şubattan bu yana geçen zaman diliminde 300kusurat kişi incelenmiş diyorum
  18. 2 puan
    Benim geçen dönemlerde müsteşarlık yapmış olan ve beni de iyi tanıyan arkadaşım benim referansım olarak iade KHK'sı ile iade olmam için bizzat başbakan la makamında görüşmüştü. Sonra iade olmadım. Komisyon için de halen partide görevi olan emekli bir AK parti milletvekili tanıdığım referansım idi. Komisyondan da ret aldım. Bunlardan anladım ki bu olaylar AK partiyi de aşan derin olaylar. Referans olarak şimdi elimde kesinleşmiş beraat kararı var. Beraat edenler ne zaman iade olacak onu bekliyorum.
  19. 2 puan
    Yok artık 300 Spartalı'dan 1i miyim yani? ?
  20. 2 puan
    Nasıl bir düşünce öyle ise eğer normal şartlarda iade kotası dışında iseniz demek ki suçlusunuz ki iade olmamışsınız anlamı çıkar Benim bildiğim KESK üyeleri hiç bir adlî ve idari soruşturma dahi olmadan sadece kurum görüşü diye red aldi Kotadan ziyade red vermek için en ufak bahane bulmaya çalışan bir komisyon var Referans olsun olmasın eğer ki kişi kendi hakkıyla memur olmuşsa ve devlet gücünü başkasının çıkarları doğrultusunda kullanmasıysa iade edilsin
  21. 2 puan
    Hocam olaya kimse umursamadı gibi ifadelerle bakmayın bu yaşadığınızı yaşayan kaç kişi varsa anca onlar size cevap verir mesela benim hic bilgim yok size ne yazabilirim ki bu konuda böyle bakmayın zaten bu forumda herkes mağdur hepimizin canı burnunda çukurdan çıkıp kabul alanların çoğuda foruma birdaha uğramıyor Allah şahit yarın kabul alsamda yine buralarda hep olacağım herkese bildiğim kadarıyla cevaplar vermeye çalışacağım
  22. 2 puan
    Korkuyorum ya Özgür Özel in dediği gibi 2 yıl daha bitmezse dosyalar nolacak halimiz,mağduriyetimiz, giden yıllarımız?Allah belanızı versin yaşadıklarımızın hissettiklerimizin kat ve kat fazlası yaşamınız boyunca sizlerle olsun Özgür Özel: OHAL komisyonu dosyaları karara bağlamak zorunda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Kararı ile Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresinin bir yıl süreyle uzatılmasına ilişkin “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun son üç ayda yalnızca iki bin dosyayı karara bağladığı hesaplandığında, mevcut iş yüküyle komisyonun tüm dosyaları görüşmesi iki yıl daha sürecektir. Dört yıla varan bir mağduriyet olduğu dikkate alındığında, komisyonun görev süresinin uzatılması değil bir an önce mevcut dosyalar hakkında karar verilmesi gerektiği açıktır” dedi. “Bir OHAL KHK’sıyla kurulan komisyon, iki yıl süreyle görev yapmak üzere tasarlanmış olmasına karşın, halen önündeki başvuruların 16 bin 50’si hakkında karar vermemiştir. 126 bin 300 başvuru olduğu dikkate alındığında, dosyaların yüzde 13’ünün karara bağlanmadığı görülmektedir. Bu dosyaların önemli bir bölümünün barış bildirisine imza atan akademisyenler ya da Eğitim-Sen üyesi öğretmenler gibi haklarında soruşturma dahi açılmamış ya da açılmış olsa bile yargı önünde aklanmış kişiler olduğu bilinmektedir. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun son üç ayda yalnızca iki bin dosyayı karara bağladığı hesaplandığında, mevcut iş yüküyle komisyonun tüm dosyaları görüşmesi iki yıl daha sürecektir. Dört yıla varan bir mağduriyet olduğu dikkate alındığında, komisyonun görev süresinin uzatılması değil bir an önce mevcut dosyalar hakkında karar verilmesi gerektiği açıktır. Komisyon karara bağladığı dosyalardan 12 bin 680’ini kabul etmiş ve bu kişileri göreve iade etmiştir. Yani OHAL KHK’larındaki hata payı yüzde 12’ye yaklaşmakta, idareye keyfi olarak verilen kamudan ilişik kesme hakkının nasıl büyük mağduriyetler yarattığı ve yaratmaya devam ettiği görülmektedir. OHAL KHK’larıyla yaşanan hak ihlallerini çözüme kavuşturmak amacıyla kurulduğu belirtilen komisyon süreç içinde başlı başına hak ihlali yaratan bir kuruma dönüşmüştür. Görev süresinin bir kez daha uzatılması da yaşanan hak ihlallerinin artarak devam edeceğine yönelik görüşümüzü kuvvetlendirmektedir. Komisyon tarafından görevlerine iade edilmeyen ancak, yargı önünde aklananların da mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği ortadadır. Komisyonun dosyasını henüz incelemediği ama yargı önünde aklanan personelin de bir an önce haklarının iade edilmesi gerekmektedir. Komisyonun başvuruları sonuçlandırma noktasındaki düşen temposu ve yarattığı mağduriyetler dikkate alınarak komisyonun iş ve işlemlerinin Parlamento tarafından denetlenmeye açılması ve Parlamentonun bu sürece müdahil olması gerekmektedir.” Kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ozgur-ozel-ohal-komisyonu-dosyalari-karara-baglamak-zorunda-1801377
  23. 2 puan
    689 KHK ile ıhrac oldum. HvKK asbtsb. gecen hafta red kararımı gordum komısyonda. Hiç bir ifade ve sorusturma gecırmedım.Bu hafta komısyonun gerekcesi elime geldi. Fetöünün etkin oldugu zamanlarda okula gırmısım etkın oldugu zamanlarda okuldan mezun olmuşum. Kurum kaantide olumsuz vermış o yuzden red almışım. Bu konuda yardımcı olacak hukukcu yada takıp eden arkadaslardan akıl istiyorum.
  24. 1 puan
    Sayın @Hejar öncelikle teşekkürler bu bilgiler güncel bilgiler mi Çünkü Şubat ayında bize söylenen 1900 kusurat kişinin kaldığı yönündeydi
  25. 1 puan
    @Demir Aslan hocam siz yanlış anlamışsınız son 300 keskli kalmış değil Kalan : 1632 Şubattan bub yana :300 kusurat keskli dosyası incelenmiş
  26. 1 puan
    Sadece benim şahsen tanıdığım 14 kişi var KESK Eğitimsen'den ihraç olan bir ilin sadece bir tek ilçesinde. En az 1000-2000 kişi var diyorum, hala
  27. 1 puan
    @Luis Figo Hocam kuvvetle muhtemel bilginiz yanlış. 406'tane barış bildirisi imzacısı, tamamına yakını Eğitim-Sen'li akademisyen var kalan dosyalarda. Kalan dosyalardan en az bininin sadece Eğitim-Sen olduğunu düşünüyorum, Genel olarak KESK daha fazla olsa gerek.
  28. 1 puan
    Deva partisi Twitter hesabından KHK lı lar için herkes konuşacak hastag inde paylaşım açmış beğenip yorum yaparsanız iyi olur.. https://mobile.twitter.com/hashtag/HerkesKonuşacak?src=hashtag_click
  29. 1 puan
    Hayırlısı olsun çok varmis ilk 2 ay 4.500 gibi ucretle baslama yapcakmis sonra 6000 civari ama esim 1/1 o statudeki memur kac tl aliyorsa o zamana kadar zam olmucakmis sanirim (misal 5 sene boyunca 6 bin alcak) emeklilikdede fark çok oluyormus Tesekkurler msa esime ilettim size ona gore msj yazicam suan farkli ilde kendisi
  30. 1 puan
    benımde 689 KHK kurum kannati yazmıslar klasık seyler herhangı bir ıfade ve sorusturma gecırmedım
  31. 1 puan
    Arkadaşlar bende perşembe gece öğrendim iade olduğumu . Şimdi beklemekten başka yapacak bişey yok sanırım okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Şunu merak ediyorum araştırma merkezinde olanların maaşında ne kadar bi düşme var bilgi verebilecek olan var mı
  32. 1 puan
    Resmi gazete de yayimlandi kanuna gore en az 1 yil uzatabiliyor 6 ay uzatma olmuyor ama bu 6 ay icin de bitmeyecegi anlamina gelmez vicdanlarina kalmis
  33. 1 puan
    Merhaba kaderdaşlar.Bugün öğlen kabul kararımı gördüm. Tüm mağdurların en kısa sürede bu çukurdan çıkmalarını diliyorum. Bu forumda mağdurlara yol gösteren başta @MSA, @vergici672 , @akmina @varex olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.
  34. 1 puan
    .. CHP'nin bugünkü açıklamasında "Ohal Komisyon Başkanının, komisyonun hakkında delil bulamadığı kişiler için kurumlardan tekrardan delil isteyeceği sözünü" gazetecilerle paylaştı. Bu açıklamaya ilişkin bir Allah'ın kulu da KHK ile bu adamlar delil yokken neden ihraç edildi?, delil olmadan adam mı ihraç edilir? veya Komisyon kurulurken ihraç kişilerle ilgili kurumlardan ellerinde ne varsa istenmişti, hatta bunları tasnif etmek için komisyonun başlangıçta 1 yıla yakın çalışmadığını ve bu inceleme öncesi hazırlık dönemi sonrasında komisyonun ileri düzeyde dijital tasnif imkanına sahip olduğunu hatta komisyonun KHK'lı kişilerle ilgili kurumlarda olmayan verilere bile eriştiğini ballandıra ballandıra haber yaparak okumuştuk, bunlar lafıguzaf mıydı diye sormadı. Allah sonumuzu hayır etsin. Garip ülkeyiz vesselam.. Haber Linki: https://www.google.com/amp/s/www.gazeteduvar.com.tr/amp/ohal-komisyonu-delil-bulamadigi-khkliler-icin-kurumlarindan-gorus-isteyecek-haber-1508099
  35. 1 puan
    Kalan dosya sahipleri ile iletişimde olsalar bari. Eğlenceli şekilde yılları geçirsek. Haftalık akıllarından sayı tutsun komisyon, tuttuğu sayıyı bilenlerin sonuçlarını diğer hafta açıklasınlar. Kabul veya red demiyorum, o noktada heyecan hep dorukta olacak. Diğer yıllarda koşullar değiştirilirdi.
  36. 1 puan
    Bu yazıyı okumanizi tavsiye ederim. KHK'lari iç hukuk ve Ahim perspektifinden değerlendirerek bu sorunun nasil çözüleceğine bir bakış açısı getirmiş Sayın Bahadır Kurbanoğlu. "Sonuçta sadece AİHM elinde hukuk değneği, AB ülkeleri de yaptırım sopalarıyla Türkiye’yi hizaya getirecek değillerdir! Hizaya getirecek süreçler de siyasi olarak işleyecek, politik ve toplumsal taleplere evrensel hukuk normlarının uygulanmasına dönük iç baskılar eşlik edecektir. Diğer türlü zaten sadece dışarıya odaklanarak sonuç almak mümkün değildir. O yüzden böyle bir beklenti ile pesimizmi yükseltmek sadece moral bozukluğu üretir. Batılı ülkelerin HSK’larının üst çatı kurumu olarak görülmesi gereken ‘Avrupa Yargı Kurulları Ağı’nın HSK’ya ve Türkiye’deki yargı süreçlerine dönük sert uyarıları önemli olsa da, AİHM’in bu kararı reel politik süreçlere bakıldığında ondan da önemli ve etkilidir. Nitekim AİHM’deki Türk Yargıç Saadet Yüksel de tazminata karşı çıkmasına rağmen, Pişkin kararının mevcut veya sonuçlanmış benzer yargılamaların yeniden ele alınması gerektiğine ilişkin zımnen de olsa hükümete gerekli adımları atması hususunda tavsiyede bulunmuş, yargılamanın yenilenmesi gerektiğini de belirtmiştir. Bir yandan ekonomi-politik alanda reformlardan bahsedilmesine rağmen, reform söyleminin önüne dikilen psiko-politik ve maddi engellerin neler olduğuna dair örnekleri de gün be gün yaşıyoruz. Bir tarafta yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yapılırken, diğer taraftan atamalarda ve seçim süreçlerinde teamülleri altüst eden gelişmelere şahit oluyoruz. Aynı anda bizatihi o kurumların kendisinin bağımsız ve tarafsız olmada istekli olup olmadığını da tartışıyoruz. Tıpkı Pişkin davasında hak ihlallerini bir türlü göremeyen AYM gibi. Bu gelgitlerle sürekli ve etkili bir yönetişim gösterebilmek kolay değil. O yüzden yakın gelecekte kapımıza dayanabilecek sıkıntıları da gözlemleyerek sadece AİHM süreçlerine ilişkin oyalama taktiklerine değil, iç hukuk yollarının yeniden düzenlenip hızlandırılması, tıkalı alanların açılması, Yargıtay, AYM gibi, ilk derece mahkemelerden haklı saygı bekleyen yüksek yargı kurumlarının AİHM kararlarını doğru süzüp sürece ilişkin ön almalarında fayda mülahaza edilebilir. İktidarın, AB ile ilişkilerde çıtayı hangi düzeyde tutmak istediği de elbette burada başat rolü oynayacaktır. Ancak bu durum sadece, iç hukuk yollarımız açısından zamanlamanın düzeyini belirleyecektir. Yoksa muhalefet partilerinin üzerinde anlaştıkları ortak hususlara bakıldığında OHAL KHK’larının hukuksuzluğunun tashihinin bir seçimlik ömrünün kalmış olduğu da söylenebilir." https://www.perspektif.online/aihmin-hamit-piskin-karari-ve-tartismalar/
  37. 0 puan
    Son incelenen 12 bine yakin dosyanın içinde sadece 300 KESK üyesi var En son Şubat'ta 1900 kusurat KESK üyesi kalmıştı
  38. 0 puan
    Herkese günaydın. Bu torpil meselesi kafamı kurcalıyor. Ben hukuksuzca işimden oldum ama hukuksuz bir şekilde geri alıyorum. Gerçekten vicdanım rahat bir şekilde görev yapabilecek miyim. Çok az da olsa bu şekilde dönenler iade kotasını doldurarak iade olacakları engellemiş olmaz mı? Aklımda deli sorular...


×
×
  • Yeni Oluştur...