İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

29-09-2020 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 18 puan
    Komisyon ret kararım elime ulaştı.20 Ağustosta sistemde görmüştüm. Karar No:2020/10612 Bankaya belirli tarihlerde para yatırma ve 27 aylık sendika gerekçe gösterilmiş.Kararda takipsizlik aldığım belirtilmiş ama olumlu olan kurum kanaatine değinilmemiş. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.
  2. 12 puan
    https://www.memurlar.net/haber/929432/ohal-komisyonu-3-aya-yakin-bir-suredir-rapor-yayinlamiyor.html?utm_source=headlines Memurlar.net, komisyonun rapor yayımlamadığını haber yapmış. Demek ki rapor yayımlanacak. Üyelerimiz geçtiğimiz ay whatsapp hattından yazdılar, memurlar.net ilgilenmedi, şimdi ilgileniyor. Demek ki, komisyon ile memurlar.net de danışıklı dövüşüyor.
  3. 11 puan
    29 Eylül - 675 KHK - Adalet Bakanlığı - Zabıt Katibi - Kriter Yok - Adli İşlem Yok - İADE
  4. 8 puan
    Merhaba. Esimin pasaport tahdidini kaldirmak icin verdigi dilekceye ret gelmisti. Emniyet yanıtına gore demişlerdi. Nufustaki kurula kararin iptali icin dilekce yazdirmislardi tekrar. Bugun tahdidin kalktigini gördük e-devlet te. Benzer durum yasayan ya da yasayacak olan varsa bilgilendirme amacli yazdim.
  5. 8 puan
    Komisyon açıklama öncesi çok sayıda karar giriyordu sisteme. Bu kez de öyle olur bol bol iade haberi yazarız inşallah ???
  6. 6 puan
    Arkadaşlar olumsuz, karamsar yorumlarınızı ne güzel yazıyorsunuz, biz de farklı görüşler zenginliğimizdir diyip birşey demiyoruz ama. Bunun çeşitli kurumların vereceği olumsuz kararlar için meşru zemin hazırlama olasılığını da bazen hesaba katmak lazım. Şöyle ki, herkes belli bir kurumun belli bir konuda olumsuz bir karar vereceğini sürekli tekrarlarsa, o kurumun "nasıl olsa benden beklenen bu, hakkında karar vereceklerim de buna hazırlar zaten" diyerek o olumsuz karara imza atma olasılığı artıyor. Ama biz o kararı meşrulaştırmazsak, "öyle bir karar verilmeyecek" "bunu yapamazlar" "o kadar da değildir" falan dersek, o kararı vermelerini zorlaştırmış oluruz. Psikolojik olarak. Kabul, pek aman aman bir etkisi yok, ama hiç etkisiz de değil. Birçok kişi burası da dahil sosyal medyayı takip ediyor. Bazı kurumlardan kişiler bile. Her zaman kendimizce en gerçeğini söylemek yerine, bazen biraz da pragmatik yaklaşmak daha akıllıca olmaz mı? Yalan söyleyin de demiyorum tabii ki, ama her kendimizce doğru olanı her yerde söylemek zorunda mıyız?
  7. 5 puan
    Bu vesileyle ilgili arkadaşlar için ben de kendi durumumu paylaşayım.Haziran ayı içerisinde İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmuştum. 90 gün sonra edevlette, protokol bölümünde eski pasaportum görünmeye başladı.”İl ilçe nüfus müdürlüğü’ne başvurunuz” yazısı kayboldu.Akabinde, bir ilçe nüfus müdürlüğünden randevu alarak başvurduk. Bordo pasaportumuz üç gün içinde teslim edildi çok şükür.Üzerimden ciddi bir ağırlık kalktı.Daha özgür hissettim.Pasaport niyeti olan ve yönetmelikteki şartlara haiz arkadaşlar çekinmeden başvurabilir. İlgililerin bilgisine.. Bu arada Rapunzel hocam sizin adınıza da çok sevindim.Herşey gönlünüzce olsun..
  8. 3 puan
    Önceki forumun komisyon tarafından takip edildiğini biliyorum. Ben eminim ki burası da takip ediliyordur.
  9. 3 puan
  10. 3 puan
    Hocam benimki birkaç kez alınmış. Yani ara ara araştırma yapılmış. Sona geldin hayırlı olsun dedi müdürüm ama... Yine de içimde korku var.
  11. 2 puan
    Komisyon için düşününce bana da hiç mantıklı gelmedi. Ama komisyon özelinde uygulanabilir olmayan bir genellemeydi o. Neyse komisyonla benim işim yok. Onlar beni sevmez ben de onları sevmem özetle. Ama demek istediğimi örneklemek adına, şimdi kendinizi AYMnin bir üyesinin yerine koyun. İhraç KHKlarının iptali veya kabulu kararı vereceksiniz. Bir kesim insan iptalini istiyor. Daha güçlü durumda bir kesim de kabulunu. Ama vicdanen kabul etmek size çok uygun gelmiyor. KHKlılar bakalım bu iş için ne demiş diye bir arama yaptınız ve kendinizi forumda buldunuz. Karşınızda şu şekilde yorumlar olsa ne hissedersiniz: "KHKları iptal etmezler" "Bunlar yapmaz birilerinin dediğini yaparlar" "Bunlar böyle hukuktan anladıkları yok" Bir de şu şekilde yorumlar olsa ne düşünürsünüz: "Ben inanıyorum ki AYM vicdanen doğru olanı yapacak ve bu KHKları iptal edecek" "AYM'nin bu işin AİHM'ye gitmesini engelleyeceğini düşünüyorum" "Sonuçta okumuş etmiş adamlar bunlar. Doğru olan iptal kararını vereceklerdir." Bu yalakalık değil bana göre. Yalan söylemek de değil. Olsa olsa iyi düşünelim ki iyi olsun ile açıklanabilir.
  12. 2 puan
    iyi niyetinize saygı duymakla beraber bu yorumunuz bana hiç mantıklı gelmedi zira soylediginizi tersten alırsak şöyle bir mana çıkıyor burada yada başka platformlarda bu komisyonun saçma sapan zerrece hak hukuk içermeyen zulumde bile eşit davranmayan ongorulebilir hiçbir çalışma yöntemi olmayan yalanlar üzerine kurulu siyasi iradenin emrinde bir siyasi bir ajandayı tatbik eden bir oyalama komisyonu için safiyane güzellemeler yapsak komisyon şöyle mi diyecek aaa kamoyunda bizden beklenti büyük o halde daha adil tutarlı kararlar alalım yok arkadaşım yuzbinlerce KHK li mağdur var aileleriyle milyonu bulan bir kitle emin ol bu komisyonun zerrece umuru değil nasil ülkenin hergeçen gün batması perişan olması AKP nin umrunda değilse KHK lıların durumuda AKP nin siyasi güdümlü komisyonun umuru değil tek düşünceleri kendi menfaatleri AKP nin menfaat ve beklentileri buna yemin edebilirim
  13. 2 puan
    Son karar sayısına göre günde ortalama 45 dosya bakılıyor gibi hesaplamalara göre komisyon son açıklaması şöyle olacak kalan dosya sayısı 15500 yani yıl sonuna 10000 dosya ile girilecek komisyon aynı hızda devam ederse Ekim 2021 de bitirecek gibi duruyor
  14. 2 puan
  15. 2 puan
    Sizin dediğinize katılmıyor değilim. Takipsizlik alan beraat alan kişiler enınde sonunda iade olacak ama çok uzak bir gelecekte. 2-3 sene uzaklıkta değil malesef.
  16. 2 puan
    Merhaba arkadaşlar. Buradaki yetkili abilerimiz de uygun görürlerse. Kendilerinin öncülüğünde, hep birlikte belirleyecegimiz bir tarih ve saatte bize destek olacak haber kanallarının WhatsApp hattı üzerinden yada tartışma programlarına bizlerin, ailemizin ve cevremizdekilerin desteğiyle mesaj yağmuruna tutalım. Ne kadar çok mesaj o kadar ses getirir. Özelikle MV. Cihangir İslam, Yavuz Aliagiroglu, Mustafa Yeneroglu gibi şahsiyetlerinde desteğini aynı zamanda isteyelim. Hiç bir yerde adımız geçmiyor unutulduk. Gündem sürekli değişiyor. Gerekirse rutin hale getirelim bunu. Gündemde kalmanin tek yolu bu.
  17. 2 puan
    Memurlar.net in haberinde bir detay dikkatimi çekti.Yavaslama nedeni pandemiden dolayı resmi kurumlardan cevapların geç gelmesi gibi gösterilmiş. Yani biz aynı hizdayiz ama kurumlar yavaş demişler
  18. 2 puan
    memurlar net en bilindik yandaş sitelerden biri değil mi zaten?
  19. 2 puan
  20. 2 puan
    @Zeovantaneo sistemde ayın 20 sinde görmüşsünüz ancak komisyon ayın kaçında karar vermiş acaba geçmiş olsun.
  21. 2 puan
    Tam bir sene önce alındı kurum görüşüm. Beklemek daha zor oldu. Gün geçtikçe alışıyorsun hocam.
  22. 2 puan
    Kurum görüşü alındıktan sonra saniyeler bile saat gibi geliyor. Alışırım herhalde beklemeye ?
  23. 1 puan
    Sayın hocam estağfurullah yalakalik falan değil siz elbette olması gerekeni son derece iyi bir niyetle söylüyorsunuz buna diyecek bir şey yok ama işte gel gör ki ister komisyon olsun ister idare mahkemeleri olsun ister yüksek yargı üyeleri olsun maaalesef bu yolun taşları bu iktidarca öyle bir intizamla döşenmiş ki hepsi KHK lılara karşı kapı duvar ne söylersen söyle boş tabi bunu derken biz söylenmesi gerekenleri söylemeyelim anlamında demiyorum ama durum maalesef budur düşünün 12 AYM üyesinin 4'ünü TBMM diğer 8'ni erdoğan seçiyor böyle bir yapı KHK meselesinde AKP gidici olmadıktan sonra nasil bizim lehimizde karar verecek mümkün mü
  24. 1 puan
    https://www.memurlar.net/haber/929432/ohal-komisyonu-3-aya-yakin-bir-suredir-rapor-yayinlamiyor.html?utm_source=headlines o kadar yazdık haber yapmadılar da şimdi muhtemelen komisyon bunlara dedi ki bak açıklama yapacağız haberiniz olsun bi haber yapın dediler sağolsunlar bi haber yapmışlar lütfettiler sebep de pandemi nedeniyle kurumlardan gelen bilgi akışının azalmasıymış babababa ba abi zaten bilgiyi telefon yoluyla ya da direk alıyorsunuz sistemden kurumlardan mitten bile bilgi alıyorsunuz hangi kurumdan mühim bilgi alıyorsunuz da bu yavaşlama oluyor? Velhasıl kelam ne söylesek bahanemiz olur diye düşündüler pandemi ekmeklerine yağ oldu
  25. 1 puan
    Birkaç takipçi MEB ret kararlarının 60 gün geçmesine rağmen geciktiğini ve ellerine ulaşmadığını belirtti. Bu durumda MEB Teftiş Kuruluna durumu ve adresinizi bildirir bir dilekçe gönderiniz. Hak kaybı yaşamayınız.
  26. 1 puan
    Zaten komisyonun açıklama yapması yakın memurlar.net'in taktiği bu, bizim haberimizden sonra bak komisyon açıklama yaptı demek için.
  27. 1 puan
    Şairin de dediği gibi : Yok başka bir cehennem Yaşıyorsunuz işte
  28. 1 puan
    https://onedio.com/haber/bunca-yil-kendisi-icin-sacini-supurge-etmis-annesini-sevindirmek-icin-ilk-maasini-hevesle-bekleyen-kisiye-gelen-yanitlar-yureginizi-sizlatacak-923785 Ne kadar içlendirdi bu konu beni. Üniversiteye başladığımda babam yeni vefat etmişti. Annem başkalarının yerine nöbet tutardı harçlık göndermek için. Ben mezun olana kadar kendine yeni kıyafet almadı. Ben de ilk maaşımla ona saat aldım, 2-3 ay sonra da yeni çamaşır makinesi aldım ? İyi ki de almışım. İhraç sonrası, emekli maaşından para biriktirip verdi bana defalarca... Çok üzdüler annemi çok...
  29. 1 puan
    @Leviathan hocam iki konuda da haklısınız. Evet beklediğimiz tam olarak bu. @Harun13 ve @ozelharekat61 özelinde söylüyorum ama bütün forum ahalisine ileteyim. Karşılıklı atışma olmasını istemiyoruz. Karşılıklı atışma olmadığı sürece çok da karışmıyoruz. Ama devam ettirilirse, forumun sükuneti açısından yaptırım zorunluluğu doğuyor. Lütfen bizi buna zorlamayın. Editör heyeti adına konuşamam, zira ben bir bireyim, hasbelkader editörlük yapıyorum. Ama üç aşağı beş yukarı beklediklerimizi ve durumumuz sizlere arz edeyim müsaadenizle. 1-Forumun bütün maliyetine @MSA katlanmaktadır. Forumun alan adı ve bütün hakları kendisinindir. Kendisi de yıllardır bizim gibi, ihraç bir memurdu. Daha yeni yeni işine başladı. Yani öyle çok ulu katlarda eli kolu olan birisi değil. 2-Biz editörler de bir kısmımız iade edildik, bir kısmımız ise halen ihracız. Yani bizler de sizler gibiyiz. Bu görevi talip olarak almadık. @MSA hocamın ricası ile bizim durumumuzdaki insanlara faydalı olan bu forumun yürüyebilmesi için yapıyoruz. Hepimizin bir şekilde vakti kısıtlı. O nedenle bizleri ne kadar az yorarsanız bizler de o kadar rahat ediyoruz. Kavga, gürültü, polemik sevmiyoruz. Huzursuzluk olsun istemiyoruz. İnsanlar kırılsın istemiyoruz. 3-Bu "konu dışı" - "konu içi" inanın beni en çok zorlayan ayrım. Bakınız bizim bir "gündem dışı" mahallemiz var. Orada serbestçe konuşabilirsiniz. Ama orada bulunma alışkanlığı olmayan üyelerimiz için, burada da konuşma ihtiyacı doğuyor. Ama burada çok siyah-beyaz ayrımı yapamıyoruz. Gri alanlar var. Forumdaşlarımızın dertleri doğuyor, sormak istiyorlar. Ama diğer taraftan insanların vakitleri kısıtlı, onlar da hızlıca aradıklarını bulmak istiyorlar. Burada konu dışı paylaşım yapılmasın kuralını çok sıkı uygularsak, iletiler "kaç dosya kaldı", "sendikadan kaç dosya vardır", "kriterin nedir" ya da "komisyon neden yavaşladı" tarzında gelişir. Haliyle de forum bir kısır döngüye girer, canlılığını kaybeder ve ölür. Bu nedenle illa ki konu dışı paylaşımlar olacaktır. Bir insanın çocuğunun okuluna ilişkin banka sorununu buraya yansıtması (KHK'lılık ile ilgili olduğu için) doğaldır. Ya da hastalanmış birinin burada bunu belirtmesi doğaldır. Bunlar foruma canlılık katar. Sizlerden tek ricamız bunların başına "Konu Dışı" yazınız, zira o durumda vakti az olan arkadaşlarımız da hızlıca geçerler. 4-Siyaset konusu hassas bir konu. Burada en uç düşüncelerden de insanlar var. Ortak paydamız "iktidar karşıtlığı" değil, KHK'lılıktır. Bunu unutmayalım. Lütfen siyasi konulara pek girmeyelim. Genel olarak KHK'lılığı ilgilendiren, gündem ile ilgili siyasi paylaşımlar, dikkatle paylaşılmak kaydıyla olabilir. Örneğin Ömer Faruk Gergerlioğlu, nihayetinde bir siyasi, ama bir yandan da KHK'lı ve bizim dertlerimizle dertlenen birisi. Onun bir iletisini burada paylaşmaktan doğal bir durum olamaz, zira o ileti KHK'lılık ile ilgili. Nasıl ki toplumun her alanı siyaset ile bağlantılıdır, bizim durumumuz da bağlantılı ve bu forumun %100 siyasetten koparamıyoruz. Sadece hassas olalım, dikkatli olalım istiyoruz. Yeterince dertli başımıza dert açmak, her görüşten insanın olduğu bu forumda diğerlerini kırmak istemiyoruz. 5-Özetle, burada hepimiz aynı durumdayız. Aynı dertten muzdaribiz. Lütfen hassas kalpleri kırmayalım, lütfen birbirimizi üzmeyelim. 10 düşünüp 1 yazalım. Biz burada mümkün olduğu kadarıyla düzenin sağlanmasına çalışırız, ama editörleri de yormayalım . ? Doğayı sevelim, yeşili koruyalım, editörleri öpelim ?
  30. 1 puan
    Hepsi doğru üstelik benim esimde görevde hakkımda hiçbir soruşturmada yok. Oğlumda hep devlet okulunda okudu. Eşim dün bankaya gitti yakınında fetoyle bağlantılı birisi varsa ondandir demişler. Nediyelim biz umut etmeye çalıştıkca biryerlerdwn kirpiyorlar.
  31. 1 puan
    Merhaba arkadaşlar ben Kapadokya da iki aydır yeni almiş olduğum 2012 model Vito ile rehber eşliğinde resmi olarak özel turist gezdiriyorum. İşi bilmedigimden 2 aylık bir taşıyıcı firmaya bağladım. Düşünürseniz önümüzdeki sene çok daha fazla turist olacakmış. Boş kalmazsiniz. Buraya yazayım dedim. Eğer sormak istediğiniz bişey varsa rahatlıkla cevaplarım bildiğim kadarını. Herkesin Allah yardımcısı olsun.
  32. -1 puan
    Merak etmeyin AYM başkanı geçen günkü tehditten demini aldı? yürütmenın istediği kararın dışında bir karar çıkarsın. Sıkıysa...


×
×
  • Yeni Oluştur...