İçeriği gör

Liderlik Tablosu


Beğenilen İçerik

24-12-2020 • tüm alanlarda yüksek beğeni alan içerikler

  1. 36 puan
    Merhaba kaderdaşlar.Bugün öğlen kabul kararımı gördüm. Tüm mağdurların en kısa sürede bu çukurdan çıkmalarını diliyorum. Bu forumda mağdurlara yol gösteren başta @MSA, @vergici672 , @akmina @varex olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.
  2. 19 puan
    Yıllardır güzel haberler duymaya muhtaç kaderdaşlarım, bugün güzel haberler aldığınız bir gün olur inşallah.
  3. 16 puan
    692 KHK ihraç - ilk duruşmada beraat 2019 nisan kesinleşme, suçlama: 2011 yılında kaldığımız evde 1 kişinin örgütle bağlantılı olması, buna paralel evin örgüt evi olduğu düşünüldü, başka hiçbir kriter yok. Kurum: Adalet Bakanlığı. Ohal Komisyonu 22-23 ekimde kurum görüşü aldı, bugün kabul kararımızı gördük, bekleyen arkadaşlara ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım, herkesin bu duyguyu tatması dileğiyle.. (hiçbir referansımız yok)
  4. 15 puan
    Zaten başımızda komisyon gibi bir saçmalık var birde sanki büyük marifetmiş gibi kişisel hezeyanlarınızı yazıp insanların umutsuzluğa sevk etmeyin ne olacaksa olacak artık kimsenin müdahale etme durumu yok bari bu bekleyişte insanların canını sıkmayın
  5. 10 puan
    .. CHP'nin bugünkü açıklamasında "Ohal Komisyon Başkanının, komisyonun hakkında delil bulamadığı kişiler için kurumlardan tekrardan delil isteyeceği sözünü" gazetecilerle paylaştı. Bu açıklamaya ilişkin bir Allah'ın kulu da KHK ile bu adamlar delil yokken neden ihraç edildi?, delil olmadan adam mı ihraç edilir? veya Komisyon kurulurken ihraç kişilerle ilgili kurumlardan ellerinde ne varsa istenmişti, hatta bunları tasnif etmek için komisyonun başlangıçta 1 yıla yakın çalışmadığını ve bu inceleme öncesi hazırlık dönemi sonrasında komisyonun ileri düzeyde dijital tasnif imkanına sahip olduğunu hatta komisyonun KHK'lı kişilerle ilgili kurumlarda olmayan verilere bile eriştiğini ballandıra ballandıra haber yaparak okumuştuk, bunlar lafıguzaf mıydı diye sormadı. Allah sonumuzu hayır etsin. Garip ülkeyiz vesselam.. Haber Linki: https://www.google.com/amp/s/www.gazeteduvar.com.tr/amp/ohal-komisyonu-delil-bulamadigi-khkliler-icin-kurumlarindan-gorus-isteyecek-haber-1508099
  6. 6 puan
    Hayırlı olsun hocam. Üyelerimizin ümitsizliğe kapıldığı bu günlerde gerçekten ilaç gibi bir karar. Darısı hepimizin başına.
  7. 6 puan
    Herkese çok teşekkür ederim. Kurum sağlık bakanlığı(sağlık memuru). En son dün bakmıştım komisyon sayfasına ,dernek ve okul kriterleri vardı,Sağlık sen (memur sen ) üyesiydim( başka sendikaya üye olmadim), Beraat istinafta geçen ay kesinleşti.kurum görüşü olumlu olarak alınmış 15-20 önce duyduğum. Bir de arkadaslar Pandemi sürecinde mart- ekim arasında 4 kez cimer üzerinden sağlık bakanlığına durumumu özetleyip gerekirse gönüllü çalışabilirim diye basvurmuştum, her seferinde" teşekkür ederiz, ihtiyaç halinde tarafınızla iletişime geçilecektir "diye cevap geldi.(Bir etkisi oldumu bilmiyorum)
  8. 6 puan
    Komisyon zaten bilmediğimiz birşey dememiş. Olanı itiraf etmiş. Ama can sıkmayalım dostlar.Rabbim herşeyi görüyor. O bizim bildiklerimizden de bilmediklerimizden de haberdar çok şükür. "Mevlam görelim neyler. Neylerse güzel eyler." inanciyla umudumuzu kaybetmeyelim. En önemli şey ruh ve beden sağlığımız. Öncelikle sağlıklı günler diliyorum. Bir an önce adaletli günlere de kavuşmak dileğiyle dua ediyorum. Her gecenin bir sabahı var. O sabaha da az kaldı inşallah. Ben böyle umut ediyorum.
  9. 6 puan
    CHP MV. AÇIKLAMA YAPTI: KOMİSYON DEMİŞ Kİ ELİMİZDE BİLGİ BELGE OLMAYAN İHRAÇLARLA İLGİLİ KURUMLARINDAN KANAAT BİLGİSİ İSTEYECEZ. ORDAN GELEN GÖRÜŞE GÖRE KARAR VERECEZ. ALLAH SİZİ BİLDİĞĞİ GİBİ YAPSIN. NE DEMEK BU YA, BÖYLE SAÇMA SAPAN BİR AÇIKLAMA OLABİLİR Mİ. HUKUK DEVLETİ Mİ GUGUK DEVLETİ Mİ???
  10. 5 puan
    HİÇ ŞAŞIRMADIM. KOMİSYONUN KURULDUĞUNDAN, BAŞTAN BU YANA BUNLARIN AMACININ ADALETSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMA DEĞİL BİZİ OYALAMAK İÇİN KURULDUĞUNU DÜŞÜNDÜM. ADI: OHAL KOMİSYONU DEĞİL; OYALAMA KOMİSYONU
  11. 4 puan
    Ne güzel haftanın ilk iadesi. Hayırlı olsun ?
  12. 4 puan
    Aynen kahr etsin bunları, sıfır kriter ve red.. kurum kanaati tabiki olumsuz.. üniversitelerde yönetim tükürdüğünü yalayıp yanlış yapıp attım kanaatim olumlu der mi.. bezdim artık bu ülkenin düzeninden..
  13. 3 puan
    Sağlıkçılara öncelik verilse ne güzel olur. Mesleğinizi sağlıkla yapmanızı dilerim...
  14. 3 puan
    komisyon en baştan beri zaten böyle yapıyordu. sona yaklaşınca bunu itiraf etmişler. idare mahkemeleride çok farklı değil. yani bir şey bulabilirsek ihracı ona dayandırıyoruz, bir şey bulamazsak kurum kanaati diyoruz. uygulama böyle.
  15. 3 puan
    Komisyon kısaca; siz bu insanları ihraç edip dosyalarını bize göndermişiniz ancak; dosyalarda yeterli delil bulamadık o yüzden yine size soracağız napalım diye...demiş.
  16. 2 puan
    Bugün kararı çıkan var mi Beklemek yoruyor artık.Şükür yine .
  17. 2 puan
    Merhaba dostlar. Nasıl gidiyor hayat. Sağlığınız yerinde, işleriniz yolundadır inşallah. Bizde furum stabil. Eşim işten çıkmıştı, bi süredir evde. Büyük oğlum çalışıyor eve bakıyor 1 aydır. Çalıştığı yer işyerini taşıyor ve büyütüyor. Eşim müracaat etti. Yılbaşından sonra oda başlayacak inşallah. Evdeyim ben, hamdolsun bi yaramazlık yok. Sağlımız yerinde, bizde durum bu. Sizler nasılsınız, işleriniz yolundadır inşallah. Rabbim herşeyin en hayırlısını versin. Elbette bitecek bu kötü günler. Hepsi bir imtihan unutmayın. Kendinize iyi bakın (eskiden mektup yazardık, heyecanla cevabını beklerdik. Tıpkı onun gibi oldu bu iletimde. Olsun nostalji yaptık)
  18. 2 puan
    Estağfirullah hocam. Tazminatlara ilişkin genel kural şudur (idari/medeni/ceza ) tazminat talep eden zararı ve miktarını ispat eder. Ancak bizim davalarda illa da rakam belirtme, maaş hakkı isteme gibi bir isteme gerek yok. İptal istemi kabul edilirse, o da ayrıca talep edilebilir. Hak kaybı olmaz.
  19. 1 puan
    "Arkadaşlar da" derken iyimiş yani, hem olumlu konuşmuşlar hem de hâlâ görüşüyorsunuz ne güzel, benim doğru dürüst "arkadaş" diyebileceğim kimse kalmadı da... Bir de tabi mahkeme kaleminde çalıştıysanız daha farklı oluyor insani ilişkiler,ben savcılıktaydım, artık o kadar katibi toplayıp sorarlar mı bilemem???
  20. 1 puan
    Komisyona sormuşlar komisyonda hakime iletmiş durumu, benimle birlikte görev yapanları teker teker çağırıp sormuşlar, nasıldı vs. iyi konuşmuş arkadaşlarda sağolsun süreç bu şekilde.
  21. 1 puan
    Maalesef guguk. Böyle bir saçmalık olabilirmi ya. Bizim ihracımızı isteyen zaten kurum değilmi. Olumlu görüş vermesi beklenebilirmi.
  22. 1 puan
  23. 1 puan
    OHAL Komisyonu: Savcılık, Mahkeme ve AYM Kararları bizi bağlamaz, biz mahkemelerin ve savcılıkların bile incelemediği konuları, detayları inceliyoruz, kişi hakkında eğer hiç bir delil bulamazsak kurum görüşü sorar ona göre karar veririz diyor.
  24. 1 puan
    Bana sorulmamış ama, akademik personel ihraç edildiği üniversiteye dava açıyor.
  25. 1 puan
    https://twitter.com/herkesicinCHP/status/1341655469052502023
  26. 1 puan
    4 numara hariç bir problem görmüyorum. 1'i ise doğru bulmakla birlikte boşa kürek çekme olarak görüyorum, zaten mahkeme de bu konuda iddiayı ciddi bulup karar vermeyecektir.
  27. 1 puan
    İdare Mahkemesine yeni başvuru yapacak arkadaşlar, Melih Bey'in sıralı twitlerini okuyup öyle başvurun... https://twitter.com/nmelihkutlu/status/1341177400344887303
  28. 1 puan
    Şubat ayında KYOK almıştı.Sendikalardan ret haberleri gelince hiç umudumuz kalmamıştı.Ama çok şükür Kabul yazısını gördük
  29. 1 puan
    DAVACI : MEHMET KESKİN VEKİLLERİ : AV. KUDRET YALÇIN -UETS[16000-00587-92420] AV. DUYGU YAĞMUR BÜYÜKALİM -UETS[16729-27051-37578] DAVALI : KARAPINAR KAYMAKAMLIĞI VEKİLİ : AV. FADİK GÖKÇE AKKUŞ Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Abdülaziz Mah. Atatürk Caddesi No:14 Meram/KONYA DAVANIN ÖZETİ : Davacı tarafından, görevine iade edilmesi sebebiyle kendisine yapılan toplu maaş ödemesinin içerisinde geçmişe dönük asgari geçim indirimi tutarlarının da yer alması gerektiğinden bahisle ve ödenmeyen asgari geçim indiriminlerinin ödenmesi talebiyle yapılan başvurunun reddine dair Karapınar Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 30.01.2020 tarih ve E.2182257 sayılı işleminin; 672 sayılı KHK ile ihraç edildikten sonra Olağanüstü Hal Komisyonu Kararı gereği görevine iade edildiği, kamu görevinden çıkarılıp da sonraki süreçte iade edilenlere kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklarının ödeneceğinin açıkça düzenlendiği, asgari geçim indiriminin de ödenmeyen maaş gibi bir mali hak olduğu, geçmişe dönük asgari geçim indiriminin ödenmemesinin hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali istenilmektedir. SAVUNMANIN ÖZETİ : Usulden süresinde açılmayan davanın reddi gerektiği, davanın esası ile ilgili olarak ise; Hazine ve Maliye Bakanlığının 13.05.2019 tarih ve E.69179 sayılı yazısında da bir ay içinde yararlanılacak asgari geçim indirimi tutarı yıllık olarak hesaplanan tutarın 1/2 sini geçmemesi gerektiği ve aile durumu bildirimini zamanında vermiş olması halinde geçmiş döneme ilişkin ödenen ücretin tahakkuk ve ödemesi hangi dönemde yapılmış ise yapılan ödemenin o dönemin ücreti kabul edilerek ödemenin yapıldığı aya ait asgari geçim indirimininde sadece o dönemdeki tahakkuk eden vergiden mahsup edilerek uygulanması gerektiğinin belirtildiği, geçmiş dönemler için asgari geçim indirimi uygulanmasının mümkün olmadığı, davanın reddine karar verilmesi gerektiği savunulmaktadır. TÜRK MİLLETİ ADINA Karar veren Konya 1. Vergi Mahkemesi Hakimliği'nce, davalı idarenin usule yönelik itirazı yerinde görülmeyerek dava dosyası incelendi ve işin gereği düşünüldü: Dava; davacı tarafından, geçmişe dönük ödenmeyen asgari geçim indirimi tutarlarının ödenmesi istemiyle davalı idareye yapılan başvurunun reddine dair 30.01.2020 tarih ve E.2182257 sayılı işlemin iptali istemine ilişkindir. 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un "Tek Hakimle Çözümlenecek Davalar" başlıklı 7. maddesi ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 6545 sayılı Kanunla değişik "İstinaf" başlıklı 45. maddesinin 1. fıkrası hükümleri, dava konusu olayda istenilen ödemelerin aylık tutarı ve süresi ile birlikte dikkate alındığında, görülmekte olan işbu uyuşmazlığın tek hakim sınırı altında kaldığı ve verilecek karara karşı istinaf kanun yolunun açık olduğu anlaşılmaktadır. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun asgarî geçim indirimi hususunu düzenleyen 32. maddesinde; “Ücretin gerçek usûlde vergilendirilmesinde asgarî geçim indirimi uygulanır. Asgarî geçim indirimi; ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgarî ücretin yıllık brüt tutarının; mükellefin kendisi için % 50’si, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eşi için % 10’u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere; ilk iki çocuk için % 7,5, üçüncü çocuk için %10, diğer çocuklar için % 5’idir. Gelirin kısmî döneme ait olması halinde, ay kesirleri tam ay sayılmak suretiyle bu süreye isabet eden indirim tutarları esas alınır. Asgarî geçim indirimi, bu fıkraya göre belirlenen tutar ile 103'üncü maddedeki gelir vergisi tarifesinin birinci gelir dilimine uygulanan oranın çarpılmasıyla bulunan tutarın, hesaplanan vergiden mahsup edilmesi suretiyle uygulanır. Mahsup edilecek kısmın fazla olması halinde iade yapılmaz. İndirimin uygulamasında "çocuk" tabiri, mükellefle birlikte oturan veya mükellef tarafından bakılan (nafaka verilenler, evlat edinilenler ile ana veya babasını kaybetmiş torunlardan mükellefle birlikte oturanlar dâhil) 18 yaşını veya tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış çocukları, "eş" tabiri ise aralarında yasal evlilik bağı bulunan kişileri ifade eder. İndirim tutarının tespitinde mükellefin, gelirin elde edildiği tarihteki medenî hali ve aile durumu esas alınır. İndirim, yukarıdaki oranlara göre hesaplanan tutarları aşmamak kaydıyla, ücret geliri elde eden aile fertlerinden her biri için ayrı ayrı, çocuklar için eşlerden yalnızca birisinin gelirine uygulanır. Boşananlar için indirim tutarının hesabında, nafakasını sağladıkları çocuk sayısı dikkate alınır. (Ek fıkra: 21/3/2018-7103/6 md.) Net ücretleri, bu Kanunun 103' üncü maddesinde yazılı tarife nedeniyle bu maddedeki esaslara göre sadece kendisi için asgarî geçim indirimi hesaplanan asgarî ücretlilere, içinde bulunulan yılın Ocak ayına ilişkin ödenen net ücretin (ilgili yılda geçerli asgarî ücretin dönemsel olarak farklı tutarlarda belirlenmiş olması halinde, yeni asgarî ücretin geçerli olduğu aylar için artışın uygulandığı ilk aydaki ücret üzerinden Kanunun 103' üncü maddesinde yer alan tarifenin ilk dilimindeki oran baz alınarak hesaplanan net ücretin) altında kalanlara, bu tutar ile bu tutarın altında kalındığı aylara ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgarî geçim indirimine ayrıca ilave edilir. Bu fıkrada geçen net ücret, yasal kesintiler sonrası ücret tutarına asgarî geçim indiriminin ilavesi sonucu oluşan ücreti ifade eder. (Ek fıkra: 16/6/2009-5904/2 md.) Ücretlerin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulandıktan sonra, varsa teşvik amaçlı diğer indirim ve istisnalar dikkate alınır. Cumhurbaşkanı, indirim konusu yapılacak toplam tutarın asgarî ücretin yıllık brüt tutarını aşmaması şartıyla ikinci fıkrada belirtilen asgarî geçim indirimi oranlarını artırmaya veya kanunî oranına kadar indirmeye yetkilidir. Asgarî geçim indiriminin uygulama dönemleri ve mahsup şekli ile diğer hususlara ilişkin usûl ve esaslar Maliye Bakanlığınca belirlenir.” hükümlerine yer verilmiştir. 7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 22. maddesiyle değişik 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 10' uncu maddesinde ".....Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz." hükmüne yer verilmiştir. Dava dosyasının incelenmesinden; davacının, Karapınar Hotamış İmamhatip Ortaokulunda matematik öğretmeni olarak görev yapmakta iken 672 sayılı KHK uyarınca görevinden ihraç edildiği, sonrasında ise Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun Kararı ile görevine iade edildiği, yeniden göreve başlayan davacıya görevinden ayrı kaldığı süreye ilişkin olarak birikmiş maaş ödemesinin yapıldığı, asgari geçim indiriminin ise sadece ödemenin yapıldığı aya ilişkin olarak uygulandığı, davacı tarafından geçmiş dönemlere ilişkin ödenmeyen asgari geçim indirimlerinin tarafına ödenmesi istemiyle davalı idareye başvurulduğu, yapılan başvurunun 30.01.2020 tarih ve E.2182257 sayılı işlemle reddi üzerine de işbu davanın açıldığı anlaşılmaktadır. Dava konusu olayda, her ne kadar davalı idarece geçmiş dönemlere ilişkin asgari geçim indirimi uygulanamayacağı ileri sürülerek davacının başvurusu reddedilmişse de gerek Gelir Vergisi Kanunu'nda gerekse de asgari geçim indiriminin uygulanmasına ilişkin 265 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde geçmiş döneme ilişkin olarak asgari geçim indirimi uygulanamayacağı yönünde herhangi bir düzenlemeye yer verilmediği, bir ücretin ödemesi hangi ayda yapılmışsa vergi tevkifatının da o ayda yapılması gerektiği hususunun geçmişe yönelik asgari geçim indirimi uygulamasına engel teşkil etmeyeceği, davalı idarece birikmiş maaş ödemesi yapılırken geçmiş dönemlere ait asgari geçim indirimi tutarları da dikkate alınarak vergi tevkifatı yapılması gerekirken, sadece ödemenin yapıldığı aya ilişkin asgari geçim indirimi tutarının hesaplanan gelir vergisinden mahsubu suretiyle vergi tevkifatı yapılmasının yerinde olmadığı, kaldı ki 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 10'uncu maddesi hükmüne göre bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden tüm mali ve sosyal haklarının ödenmesi gerektiği, bu sebeple davacıya görevinden ayrı kalmış olduğu süreye tekabül eden mali haklarının tam olarak ödenmemiş olduğu anlaşılmış olup, dava konusu 30.01.2020 tarih ve E.2182257 sayılı işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle; davanın kabulüne, geçmiş dönemlere ilişkin olarak asgari geçim indirimi uygulanamayacağından bahisle tesis edilen dava konusu işlemin iptaline, aşağıda dökümü yapılan 125,00 TL yargılama giderinin ve A.A.Ü.T. uyarınca belirlenen 1.890,00 TL vekalet ücretinin davalı idare tarafından davacıya ödenmesine, dava açılırken sehven peşin tahsil edildiği anlaşılan 54,40 TL karar harcının istemi halinde davacıya iadesine, artan posta ücreti avansının talep edilmemesi halinde kararın kesinleşmesinden sonra davacıya resen iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne istinaf yolu açık olmak üzere, 05.11.2020 tarihinde karar verildi. HAKİM MEHMET ARICI 178447 YARGILAMA GİDERLERİ : Başvurma Harcı : 54,40 TL Vekalet Harcı : 15,60 TL Posta Gideri : 55,00 TL TOPLAM : 125,00 TL AGİ VERGİ MAHKEMESİ KARARI KABUL
  30. -6 puan
    Geriye kalan dosyaların % 90' i red gelecek bunun dosya içeriğiyle kriterle falan alâkası yok daha önce de demiştim komisyon aldığı yeni talimatla iade oranını buyuk oranda düşürdü diye düşüş bu ayki açıklamaya da yansır zaten


×
×
  • Yeni Oluştur...